US ESTA

US ESTA är ett elektroniskt system för att få inresetillstånd till USA.  Det är samma sak som ett visum men det sätts ingen stämpel eller etikett i ditt pass. För att kunna ansöka om detta måste du vara innehavare av ett pass från något av dessa länder. Visa alla länder.

Varken Comet eller denna webbplats har något samröre med statliga myndigheter. Vi hanterar hela ansökningsprocessen å dina vägnar och hjälper dig att ta dig igenom den snårskog av krav som gäller för visumprocedurer. Avgifterna varierar beroende på resmålet och hur komplicerad din ansökan är. Comet serviceavgifter debiteras separat och måste skiljas från de statliga/konsulära avgifter som tas ut av ambassaden i fråga.

Det snabbaste och enklaste sättet att ordna ett amerikanskt ESTA-tillstånd

 1. Med Comet kan du ansöka om detta inresetillstånd när som helst och du får en bekräftelse från Comet via e-post eller vanlig post när ditt ESTA-tillstånd har utfärdats.
 2. Det kan ta upp till 72 timmar att få ett ESTA-tillstånd godkänt av USA:s departement för inrikes säkerhet (US Homeland Security).  

  Du måste ansöka om ett ESTA-tillstånd minst 72 timmar innan du ska resa.

 3. När ett US ESTA-tillstånd har utfärdats gäller det i två år eller tills ditt pass går ut (det som inträffar först) och du kan göra flera resor till USA med samma tillstånd.

När du reser med ett ESTA-tillstånd gäller följande:

 • Du måste vara innehavare av en tur- och returbiljett/biljett för fortsatt resa för ett reguljärt flyg med ett av de större flygbolag/kryssningsrederier som är registrerade för ESTA-tillstånd
 • Du får inte stanna längre än/upp till maximalt 90 dagar, inklusive Mexiko, Kanada och öarna i Karibien
 • Du får inte ha brutit mot USA:s invandringslagar vid ett tidigare tillfälle (det vill säga, inte ha stannat längre än 90 dagar).

Viktiga krav för sökande av ESTA-tillstånd

 • Om du är amerikansk medborgare men även har dubbelt medborgarskap från ett land som ingår i programmet för viseringsundantag (VWP, Visa Waiver Program) behöver du inget ESTA-tillstånd. Du måste använda ditt amerikanska pass när du reser till USA.
 • OBS! Efter de senaste ändringarna i lagen om förebyggande av terroristresor (Terrorist Travel Prevention Act) så har de medborgare från VWP-länder som har besökt: Iran, Irak, Nordkorea, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia eller Jemen under mars 2011 eller senare inte längre rätt att ansöka om ESTA-tillstånd.
 • Medborgare från VWP-länder som även är medborgare i Iran, Nordkorea, Sudan eller Syrien har inte rätt att ansöka om ESTA-tillstånd.
 • Från och med den 1 april 2016 måste du ha ett elektroniskt pass med digitalt chip och e-passymbolen (symbolen för biometriskt pass, som visas nedan) på framsidan för att ansöka om ESTA-tillstånd.

Fördelarna med att använda Comet

 • Livesupport. Om du har frågor om din ansökan finns det alltid en Comet-specialist tillgänglig för att hjälpa dig via telefon eller e-post.
 • Automatiserade systemuppdateringar. Om en ansökan om ESTA-tillstånd inte godkänns direkt övervakar vårt system automatiskt ansökans status för resenärens räkning och meddelar sedan honom eller henne när godkännande ges.  
 • Omedelbar bekräftelse via e-post.  Comet kontaktar automatiskt resenärer som godkänns direkt via e-post. Meddelandet innehåller referensnumret som bör sparas för framtida referens. Detta skapar ett säkert, elektroniskt register över all personlig information som är relaterad till ESTA-tillståndet.

Comet är inte på något vis kopplade till USA:s federala myndigheter eller några andra lokala sådana. Det är USA:s departement för inrikes säkerhet (DHS) som utfärdar beslut för samtliga ESTA-ansökningar. Du kan ansöka om ett ESTA-tillstånd direkt via DHS webbplats men om du gör det kan du inte dra nytta av alla tjänster från Comet som listas nedan.

Kommer du inte från ett behörigt land? Resenärer som har ett pass från alla övriga länder måste ansöka direkt till USA:s ambassad för att få ett visum för inresa i USA.  Gå till CIBT:s tjänstekatalog för att hitta Kontaktinformation till ambassader, bland annat USA:s ambassader.

På väg till Australien?

Ansök online och ordna ett elektroniskt visum för resor till Australien på bara ett par sekunder.   

Med ett ETA-visum kan du resa till Australien hur många gånger du vill inom 12 månader efter utfärdandedatumet.

Mer info

Snabbkoll visum

Innehavare av svenska pass: Kontrollera om du behöver ett visum för ditt resmål.

Visa alla länder